torsdag, november 26

Smått och gott.


Snart är hösten förbi och jag har inte ens hunnit fatta att den kommit, vart tog alla viltmiddager vägen??? Har precis hunnit med en försenad gås som blev en kalkon eftersom att gässen var slut för länge sedan. Igår bakades det iaf Brysselkex :-) och drömmar :-) är mkt sugen på pepparkakor också men det får väl bli nästa vecka...

torsdag, november 19

Fynd...


Tjohoo. Vilken glad syn.

Har gett mig på ett litet projekt.... hehe, ytterligare ett.. att möblera om inne på lillans rum innan den "nya bebisen" kommer. Vilket då innefattar att tömma garderoberna, flytta dem till andra sidan rummet och sedan såklart fylla dem igen :-) I tömningen av garderoberna ingår ju att rensa ut sånt som man inte använder längre, sortera om och ställa saker på vinden. Man behöver kanske inte ha alla sovsäckar och tält i en garderob i barnkammaren?? Nu kommer iaf någon annan att behöva den platsen till sina minikläder. :-)

Jag har iaf hittat min gamla Brio hund som jag trodde var förlorad. Ja, den måste ju då rimligtvis vara ungefär 30 år. Snöret var lite slitet och svansen aningens stukad men annars i gott skick. Lillan tyckte den var mkt fin. Nu är snöret bytt och hon springer förnöjt runt och drar den efter sig.

söndag, november 15

Nytt pyssel på gång.

Hm hm hm. (nöjda ljud...) Har varit en vecka i småland och hälsat på mamma. Behövde vila min kropp :-) Jag , lilltösen och bushunden åkte iväg. Min käre stackars (??) man fick stanna hemma och måla och starta igång med renovering av tvättstugan. Vissa dagar tror jag att han vilat mer än jag ;-) Huset tomt, hund och barnfritt. Det är inte helt fel. Jag ska inte gnälla jag har sluppit vardagens slit och jobbstress. :-) Mamma har tagit hand om lillan ett par morgnar då hon inte skulle jobba så att jag fick lite sovmorgon. Mmmm, gosigt.
Ja, nu till pysslet, i småland finns vackra skogar och MOSSA, hehe, jag har släpat hem ett par kassar med olika sorters mossa som jag tänker förvandla till fluffiga bollar med olika pynt i, att lägga ute på trappan och andra trevliga ställen i trädgården, nått blir förhoppningsvis kvar till nån liten jul/hyacintgrupp i liten trälåda. Har också tittat lite i butiker och blivit inspirerad till ett par olika stileben, hehe. Mkt tråkigt, lol. När blir det december så att jag riktigt kan frossa i julens dekorationer och julbak. längtar....
Litet tillägg, har köpt Ernst julbok tycker att den verkar mycket trevlig. Många vackra bilder är där också i den. Man blir glad!!

lördag, november 7

Farsdagspresent!!


Hehe, ja kanske inte varken söt eller vacker men mycket charmig, eller nått. Tyckte iaf att den var helt underbart galen. Vi är ju inte så mycket för traditionella trädgårdstomtar. Hittade denna och hans kompis (har bara köpt en, än så länge ;-) )och föll pladask för deras galna utstrålning. Eftersom jag och lilltösen ska åka till mamma imorgon så fick det bli farsdagspresent idag istället. Den blev mycket uppskattad.