tisdag, december 14

Vinterland, slut för denna gången.


I helgen som gick var jag och Mini i Småländska skogarna, det var en fantastisk färd, så vackert det var med all snö. Hallandsåsen bjöd på en mycket vacker kuliss. Det var nog tur att det inte gick att stanna hela tiden längs vägen och fotografera det vackra för då hade jag väl inte kommit fram än ;-) Vi är ju inte speciellt bortskämda här nere med snötyngda grenar och vita åkrar. Vackert var det iaf.

måndag, december 13

Detalj..

Pepparkakshus

Första stora pepparkakshuset för i år är klart. Detta var till mamma :-) Jag brukar, eller har de senaste åren gjort någon typ av jul dekoration till henne. Det har varit några år med olika ljusdekorationer, men man kan ju inte ha hur många som helst. Det blev mycket uppskattat iaf. Tur var väl det ;-) Om logistikgudarna är med mig idag har jag planerat att göra en pepparkaksdeg som ska bli ett hus till oss själva nån gång under veckan. Jag har listat ut att det är mycket lättare att dekorera husdelarna innan man sätter ihop huset. Det blev så väldigt mycket bättre när det kunde torka plant.

söndag, december 5

Julens dofter.


Hyacinter :-)

Viltmiddag


Håhå, vilken måltid. Bästa vännerna A & R bjöd på viltmiddag :-D Till förrätt serverades det som ni skulle kunna gissa med hjälp av bilden, kräftsoppa . Den var mycket mycket god. Till detta ett Alsace vin. Riesling "Hugel". Huvudrätten bestod av fyllda vaktlar. De var fyllda med finaste portabellosvamp och extra fint bacon och därefter lindad i lufttorkad skinka :-) Väl i ugnen vilade de på en bädd av massor med smålökar, morotsstavar och oliver :-) Till detta en mkt god rödvinssås och pressad potatis. Den lilla vakteln var fantastiskt god, trots sin ringa storlek blev man väldigt mätt. Vin till detta: Il nostro, Rosso del Salento, nr 32205.
Betyg: 5000 solar. ;-) Efterrätten så till slut :-) Ingefära och lingoninkokta päron med vaniljglass och lingonsylt. :-) Till denna avslutning drack vi Nivole, 7787. Nr En perfekt avslutning på en mycket trevlig och god måltid. Det tackar vi för.