lördag, mars 19

Upp till bevis...




Jag har testsmakat Dr Oetker Pizza Traditionale.

Jag måste erkänna att mina förväntningar inte var speciellt höga på ännu en fryspizza. De brukar nästan alltid ha mjuka mer eller mindre geggiga bottnar.

När jag gick och letade i frysdiskarna blev jag nästan lite missnöjd, den ena tråkiga förpackningen pizza efter den andra. Till slut hittade jag ”Pizzan” Det fanns bara två ensamma kartonger kvar längst ner i botten, jag valde Speciale för att den såg ut att ha goda svampar på. Jag tycker mycket om svamp på pizza. Kartongerna var också de mest tilltalande pizzakartongerna i hela frysdisken tyckte jag.

På bakplåten såg den tämligen tråkig ut och botten påminde mest om en tjock polarkaka. Väl i ugnen visade det sig att den behövde ett par minuter med grilleffekt i slutet. Den såg lite blek ut vid en första anblick, detta blev genast bättre med lite grill..

Botten visade sig vara frasig/knaprig. Stort plus, Jag tycker dock att botten var lite för tjock och svamparna var inte jättegoda tyvärr. Den färdiga pizzan såg mycket god ut och smakade gott. Det är nog den godaste fryspizzan jag ätit men jag tycker ändå inte att det riktigt går att jämföra med en ”vanlig” pizza.

Om jag skulle köpa fryspizza igen skulle jag leta efter denna pizzan. Klart köpvärd.

tisdag, mars 15

En liten tjuvtitt.


Klicka på bilden för att se den lite större.
En liten tjuvtitt på en tavla jag målat åt mitt syskonbarn :-) Kan ju inte visa hela när han inte fått den än ;-) Den är målad med akvarellfärger och konturer med tusch.
Den lille bor i Göteborg, så den är inspirerad lite av staden, vatten, Liseberg, nån känd bro (typ) mm. På tavlan finns också hans födelsedatum , klockslag, namn såklart och stjärntecken. Den är 50x70 cm.
Det har varit mycket roligt att göra den men ganska tidskrävande innan alla bitar föll på plats. Är nu mycket sugen på att göra en till med någon annan stad eller område som inspiration. :-)
Andra projekt jag har på gång är två virkade djur till kusinbarn, ett fotokollage till min moster och bygga klart min hemsida... inte helt lätt faktiskt.
Snart kallar trädgården på uppmärksamhet och ber om lite kärlek. Hm, ja det dröjer väl nån vecka till. Håller också på för fullt att försöka planera trädgården på papper, är lite missnöjd med hur det ser ut på framsidan av huset. Det har tyvärr fått förfalla lite. :-( Nya friska tag!

Korvar!!

Äntligen lyckades vi komma till skott med att göra egna korvar. Jag tror att vi pratat om det i ett år. Vissa idéer måste väl helt enkelt mogna lite. Inte utan att det var lite spännande. En väldig mängd färs och kryddor inhandlades och vi skred till verket. Det var lättare än jag trott när vi väl kom på att vi ju skulle skölja tarmarna innan de träddes på korvhhornet, haha. Det var ju näst intill omöjligt innan. Lite pilligt såklart och vi lyckades få envisa bubblor under skinnet ett par gånger och rev ett litet hål på nått ställe men på det stora hela gick det bra. Korvarna grillades och några röktes i vår lilla grill. Det blev goda korvar, kryddade med persilja, vitlök, salt och peppar, men lite väl lösa tyckte vi nog. Jag är helt säker på att det kommer att stoppas många korvar i sommar och de flesta av dem kommer nog gå vägen om grillen. ;-)
Ja, för den som inte vet så är det såhär gristarmar ser ut när de är fulla med vatten ;-)
Lite läskiga nästan.

En korv föds.

Korvar, precis färdig snurrade som väntar på tillagning.

Grillade korvar

Rökta korvar.

söndag, mars 6

Mer Dino.

Dino


En liten liten dinosaurie har virkats. Det är första gången jag virkar mönstret och det var minsann lite pilligt. Pga lite tidsbrist försvann ett par smådetaljer men det får jag testa en annan gång. Jag har redan idéer på hur jag tänker ändra mönstret till nästa gång. Jag tycker dock att den blev väldigt söt iaf. Den har förstärkta ben av ståltråd så att det går att få den att stå vilket jag inte hade lyckats med annars. Det visade sig att Dino´s nya husse var mycket glad för dinosaurier så det var ju extra kul.