Ur frysen plockade vi torskrygg och jumbo- jätte-tigerräkor från fiskbilen, för de var verkligen jättestora! Detta kompletterades med en laxkotlett från fiskdisken på Ica. Fick gosa till sig i marinad med vitt vin, olja, chili, gräslök, vitlök, mynta, lime, salt och peppar. Saffransaiolin modifierades lite, min käre make är inte lika förtjust i majonäs som jag ;-) så det blev 1/3 majonäs och 2/3 lätt creme fraiche. Däri blandades saffran, vitlök, lite lime salt och peppar. Mycket gott.
Det roligaste med hela matlagningen när man tillagar färska räkor är enligt min mening när de blir tillagade och går från grå till rosa :-) Jag tycker det är hur kul som helst. Ja, jag vet jag är ganska lättroad ;-) När vi grillar lite halvsvåra saker och smått tar vi fram vårt mycket fina grillbord som vi fått av min mammas käresta. Han använder det inte och trodde att vi kunde ha användning för det vilket var helt rätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar