söndag, januari 24

Plankstek....



Håhå jaja. Nu var det dags att inviga en av makens julklappar... plankorna till plankstek. Hmhmhm. De skulle för värmas med mkt matolja i omgångar innan de gick att användas, det luktade mkt speciellt av varmt trä och olja i köket. Goda vännerna A&R handlade maten och hade hittat ett stycke prima ryggbiff som vi skar ut i bitar. De vackraste köttstyckena jag sett på länge och finare skulle de bli :-) Självklart när det ska grejjas lite extra god mat fanns det inget annat alternativ än att göra bearnaisen själv, håhå... den fetaste!!! :-) Tycker själv att jag börjar få ganska god teknik på det nu. Lite kritiskt kan jag säga att jag råkade salta en gång för mkt tyvärr, men den blev ok iaf. Köttstyckena åkte på stekpannan en kort stund, endast för att få en stekyta... därefter upp på plankorna tillsammans med duchesspotatisen, haricovert i bacon och fyllda tomater. Det hela åkte i ugnen i ca 10 minuter och var helt perfekt. Synd bara att man blir så mätt. Vinet därtill var också mkt passande. Tapiz, Reserva Malbec 2006. Till efterrätt hade vi chokladpudding, om det skulle va så att vi inte blev mätta på plankan, för vi tyckte också alla att det såg lite snävt ut med potatisar när vi började. LOL! Ja, vi blev mätta iaf!

1 kommentar: