tisdag, juni 8

Intryck.



Veckan som gått har bjudit på många olika intryck OCH känslor. Vill här dela med mig de ganska varierande bilderna. Med tre vackra kronärtskockor som start.
Har ni någonsinn köpt en råvara BARA för att den var vacker???? Jag tyckte iaf att dessa kronärtskockor var mycket vackra.
De ligger tyvärr fortfarande i kylen men kommer att vara goda med lite smör på :-)




Examensdag för vår vän R i Lund.
En fantastiskt utsmyckad sal, med otrolig akustik där det bjöds på trevlig musik och ett par tal som sig bör. Efteråt inmundigades småsnittar och bubbel.
Vackert!!!


Något jag inte tyckte var lika tilltalande var en trasslig söndersliten generatorrem i botten på motorrummet efter en knapp timmes färd, av fem planerade.. :-( Däremot var vädret vackert, precis lagom för fika under ett litet parasoll i väntan på en bärgare. Med två småbarn i bilen tackar vi än en gång vädergudarna för deras goda humör denna dag.



Väl i Linköping besöktes den gamla byn. Gamla Linköping på självaste nationaldagen. Det bjöds åter fint väder fantastisk svensk natur och en pittoresk loge bland hundkex och solbelysta björkstammar. Stadens folkdansare bjöd på uppvisning, likaså gjorde två småtöser (ca 2-3 år) precis brevid proffsdansarna. Dessa väckte stor munterhet i sina försök att efterlikna de vuxnas virvlande danser. Sällan har väl muntert skatt hörts ackompanjera folkdansare ;-)


Vackert?? Tja, smaken är som baken. Jag undrar så vad som snurrat i huvudet på konstnären till denna målning som pryder (?) min systers entré.
Sex kaniner drar en vagn med en naken tant med fyra bröst och en naken körkarl.........
Eh, jodå.... så att eeehhh.
Detta var den jag fastnade mest för för den var i mitt tycke den sjukaste. Det fanns således fler i samma galna stil.

Visingsö i dimmorna.
Vättern, bilfärd söderut igen. Var bara tvungen av stanna till vid en rastplats och andas in den regnfriska luften och speja ut över vattnet.


Sverige är vackert!
Vi borde oftare ta oss tid att resa i vårt vackra land och inte ha någon destination som mål utan att se själva resan som målet. Ofta jäktar man iväg i sin bil med en tid att passa och glömmer att se vad som passerar vindrutan. Vi borde ta "gamlevägen" till vår destination och inte knappa in snabbaste rutten på vår gps. Men med en ofta inbillad tidspress är det lätt att inte ta sig tid.

1 kommentar:

  1. Man kan bara låta en kronärtskocka ligga framme så slår den ut och blir fint lila i mitten.
    Fast dom är väldigt goda att äta också.

    SvaraRadera