tisdag, december 8

Julbak del 3.


Äntligen!! Pepparkakshusen är bakade. Hade nån tanke om att jag ville göra en vacker kyrka med torn, men tålamodet tog slut redan innan jag hade påbörjat att rita mallarna. hehe. Förra året gjorde jag ett rejält alphus med balkong, hm. Men i år blev det ett par lite mindre istället. Lillan fick också ett att ha på sitt rum och framför allt fick hon dekorera det med smarties. Vilket var mycket uppskattat. på bilden är det stra huset inte färdigpyntat. Äggen tog slut så det gick inte att göra mer kristyr. :-( Får väl bli imorgon.

4 kommentarer:

 1. HUUR lyckas du med kristyr??? Jag har aldrig lyckats i hela mitt liv - har försökt med allt!!! Får den aldrig till att bli så där hård som på köbekagor. Blir alltid lite mjuk längst inne. Därför köpte jag en tub färdig förra året men tro det eller ej - den blev inte heller hård, hur länge jag än väntar.

  SvaraRadera
 2. Dina hus ser ju fantastiska ut glömde jag säga.

  SvaraRadera
 3. :-) Tack Tack!!
  1 Äggvita, ca 4dl florsocker och lite ättika,
  (ca 1tsk )
  Blir inte riktigt så knashård som köbekakor men den är bra att dekorera med, köpkristyren är omöjlig om man inte Vill ha det lite rinnigt....
  Kan tillägga att jag alltid sätter ihop husen med smält socker då jag inte litar på kristyren och sockret stelnar ju genast :-) Så man kan komma vidare i arbeter och göra det roliga... dekorera :-)

  SvaraRadera
 4. Tack det ska jag försöka - har aldrig prövat med äggvita förut. Ska det äntligen lyckas........

  SvaraRadera