
En fantastisk sommarkväll som denna ska det självklart
ätas något extra gott. Vi letade i vår bästa
sommarmatsbok. Per Morbergs grillbok :-) Fann
fiskspett med vildris och
saffransaioli. Hm, vildris, vad är det?? kan man ens köpa det i en vanlig
Icabutik?
Tja, annars får väl vanligt ris duga. Vår butik som är mycket välsorterad hade
såklart vildris men till priset av 95 kr för 250
g. Aaaaarrrrhhhh!!! 95;-.
Hua. Nej, det var jag denna dag för snål för. Hittade ett
Unclebenris som var vanligt ris och lite vildris i. Ett
mixris :-) Det tar vi för endast 35:-.

Ur frysen plockade vi torskrygg och jumbo-
jätte-tigerräkor från fiskbilen, för de var verkligen jättestora! Detta kompletterades med en laxkotlett från fiskdisken på
Ica. Fick
gosa till sig i
marinad med vitt vin, olja, chili, gräslök, vitlök, mynta,
lime, salt och peppar.
Saffransaiolin modifierades lite, min käre make är inte lika förtjust i
majonäs som jag ;-) så det blev 1/3
majonäs och 2/3 lätt
creme fraiche. Däri blandades
saffran, vitlök, lite
lime salt och peppar. Mycket gott.

Det roligaste med hela matlagningen när man tillagar färska räkor är enligt min mening när de blir tillagade och går från grå till rosa :-) Jag tycker det är hur kul som helst. Ja, jag vet jag är
ganska lättroad ;-) När vi grillar lite halvsvåra saker och smått tar vi fram vårt
mycket fina grillbord som vi fått av min mammas käresta. Han använder det inte och trodde att vi kunde ha användning för det vilket var helt rätt!

Så, äntligen färdigt. Hur gott som helst, faktiskt fantastiskt gott, skulle nog platsa på vilken fiskrestaurang som helst. Betyg på denna rätt skulle jag säga fyra stora jumboräkor av fem möjliga. ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar