tisdag, mars 15

Korvar!!

Äntligen lyckades vi komma till skott med att göra egna korvar. Jag tror att vi pratat om det i ett år. Vissa idéer måste väl helt enkelt mogna lite. Inte utan att det var lite spännande. En väldig mängd färs och kryddor inhandlades och vi skred till verket. Det var lättare än jag trott när vi väl kom på att vi ju skulle skölja tarmarna innan de träddes på korvhhornet, haha. Det var ju näst intill omöjligt innan. Lite pilligt såklart och vi lyckades få envisa bubblor under skinnet ett par gånger och rev ett litet hål på nått ställe men på det stora hela gick det bra. Korvarna grillades och några röktes i vår lilla grill. Det blev goda korvar, kryddade med persilja, vitlök, salt och peppar, men lite väl lösa tyckte vi nog. Jag är helt säker på att det kommer att stoppas många korvar i sommar och de flesta av dem kommer nog gå vägen om grillen. ;-)
Ja, för den som inte vet så är det såhär gristarmar ser ut när de är fulla med vatten ;-)
Lite läskiga nästan.

En korv föds.

Korvar, precis färdig snurrade som väntar på tillagning.

Grillade korvar

Rökta korvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar