tisdag, juli 6

När löken blommar.

Ja, taklöken. För fullt. Aldrig har jag haft så många taklökar som blommat så vackert! :-) När vi ändå är inne på lökarna så kan jag berätta att Lillan stolt har skördat ett par av mina scharlottenlökar. Men, tänker den trädgårdskunnige, det är väl inte dags att skörda löken än. NÄ, just det!! Det tyckte inte jag heller så därom är vi oense Lillan och jag. Jag håller nu på att måla ett litet ministaket som jag ska fästa på mina sarkofager (odlingslådor) för att skydda mina grödor. härom dagen kom hon med en näve gräslök som hon tyckte skulle vara med i matlagningen, jahaja. Gräslöken är jag ju inte lika rädd om för det finns jämförelsevis ganska mycket av den.

Ja, midsommar såklart! :-) den godaste sillen på bordet tycker jag var Brantevikssillen. Åhhhm, så god. Hm hm hm. Men annars är det ju jordgubbarna som är min favorit. Midsommarbordet dukades uppe på trädäcket detta år. Har tyvärr ingen bra bild :-( Maken har köpt ett mycket tjusigt solsegel :-) som vi med endel möda fäst ovanför trädäcket. Jag väntar nu med spänning på hur lång tid det tar innan någon av oss tänder tunnan med sån fart att det far upp brinnande tidningar ur skorstenen som såklart kommer att lägga sig på det fina seglet och bränna ett elakt hål i det. (Bitterhet är mitt mellannamn ;-) )


Lillan och jag har pysslat fint pynt till äppelträdet. :-) Små plast prismor/pärlor har fått snirkliga hängare av galvaniserad ståltråd från Bauhaus ;-) . (jättemjuk tråd från panduro är skitdyr)


En ledsen liten bit annanasskal lite intorkad kvarglömd från gårdagens tillställning. En liten möhippa hade sitt avslut här hemma på "fritidsgården" i lördags. Dagen började med att vi alla provade på att skjuta olika pistoler och revolvrar. Mycket roligt. Med en grupp på tio tjejer kan man inte annat än förvänta sig några fnittriga glada och förvånade tjejtjut när de första skotten går av. Det var kul att höra hur det blev tystare och tystare ju fler vapen som testsköts= man vande sig snabbt. ;-) Nöjda ljud hördes från de allra flesta under alla de dryga två timmar som förflöt på skjutbanan.
Lunch i det gröna invid en liten sjö på den skånska slätten stod sedan på tur. Bad i sjö för de som önskade närmare 25 grader i vattnet skulle jag tro :-) Slutligen ett avslut här hemma med mat från grillen, söta drinkar och bad i badtunna.
Myyyyysigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar