tisdag, juli 14

Hemmagjord pizza.


Ja, det tycker jag nog att jag gör alldeles för sällan och då oftast med samma fyllning som jag brukar... Hittade ett nytt recept, nja, jag hittade en mkt vacker bild på en pizza och bestämde mig för att göra den. :-) Det var med egengjord tomatsås, lufttorkad skinka, skulle varit fin prosciutto men jag var för snål, hehe. Soltorkade tomater, mozzarella och ruccola. Åh, vad det blev gott. Jag hade varit lite generös med degen så det var hälften kvar när jag använt upp all fyllning som fanns, så imorgon få rdet bli bak av brödpinnar!!

2 kommentarer:

  1. Oj, den här bloggen har jag missat! Så kul - du är så duktig att skriva och fota. Men du, kan man inte få det där marängreceptet så slipper jag köpa boken? :o)

    SvaraRadera
  2. :-)TACKAR!!
    Så kul att du läst min blogg! Självklart ska du få receptet.

    6-8 pers.

    4 stora äggvitor vispas stela.
    200g råsocker vispas ner i vitorna, tillsätt
    1 nypa salt. Vispa i 7-8 minuter tills sockret löst sig.
    Bred ut på bakplåtspapper ca A4 stor marängbotten, grädda i ca 1 timme, 150 grader.
    Fast utanpå seg innuti. :-)

    Jag har gjort den som små portionsmaränger också och de gräddades också ca en timme.
    I originalreceptet har de inlagda päronhalvor, rostade hasselnötter, chokladsås och grädde på.Det går aldeles utmärkt att frysa resterna.
    :-)

    SvaraRadera